×

Word betaald om taken voor anderen uit te voeren

Word betaald om taken voor anderen uit te voeren

Geld verdienen met online taken is een populaire manier om vanuit huis geld te verdienen. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals teksten schrijven, virtual assistant zijn, mysteryshoppen en online diensten aanbieden. In dit artikel bespreken we de verdiensten, de competitie en hoe je kunt beginnen met deze vormen van online werk.

Belangrijkste punten

 • Geld verdienen met online taken is een populaire manier om vanuit huis geld te verdienen
 • Teksten schrijven, virtual assistant zijn, mysteryshoppen en online diensten aanbieden zijn enkele mogelijkheden
 • Verdiensten variëren afhankelijk van de opdracht en het soort werk
 • Competitie is genadeloos, dus uitblinken in het werk is cruciaal
 • Het opbouwen van een portfolio en goede reputatie zijn belangrijk voor succes

Geld verdienen met online taken

Teksten schrijven

Wegens het huidige digitale tijdperk hebben internetbedrijven steeds meer tekstmateriaal nodig. Geld verdienen met teksten schrijven (via bv. TextBroker, Upwork of Fiverr) is daarom een prima vorm van online inkomsten genereren. Een goed gevoel voor taal hebben is hierbij uiteraard erg belangrijk. U moet de Nederlandse taal goed beheersen. Feilloze grammatica is cruciaal.

Het is belangrijk dat u zich bewust bent van de competitie. Deze is namelijk genadeloos. Uitblinken in het werk dat u opdrachten vaak interessanter dan kleine taakjes hier en daar.

Hier zijn enkele tips voor het verdienen van geld met teksten schrijven:

 • Zorg ervoor dat uw teksten duidelijk en begrijpelijk zijn. Vermijd jargon en gebruik eenvoudige taal.
 • Houd uw teksten georganiseerd en gestructureerd. Gebruik alinea’s en kopjes om de tekst overzichtelijk te maken.
 • Wees creatief en uniek in uw schrijfstijl. Probeer uw lezers te verrassen en te boeien.
 • Vraag om feedback van uw klanten en leer van hun suggesties en kritiek.
 • Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends in de schrijfwereld. Blijf leren en verbeteren.

Met deze tips kunt u uw vaardigheden als tekstschrijver verbeteren en meer succes behalen in deze competitieve markt.

Virtual assistant

Virtual assistants zijn mensen die van thuis uit assisteren bij het uitvoeren van een breed gamma aan online taken, zoals teksten schrijven, emails versturen, administratie verzorgen, enzovoort. Als virtual assistant fungeert u dus als een soort online assistent en kunt u zo’n 20 tot 40 euro per uur verdienen. U kunt eens kijken op Upwork, Fiverr of MoneyPenny voor meer informatie.

Mysteryshopper

Als mysteryshopper ga je undercover als klant en kijk je naar de service en klantgerichtheid van de medewerkers in de winkel. Je geeft feedback door aan de opdrachtgever en kunt ook Mystery Calls, Mystery Chats en Mystery E-mails uitvoeren om de digitale klantenservice te testen. Mysteryshoppers verdienen 10 tot 60 euro per opdracht, afhankelijk van het type. Voor meer informatie kun je kijken bij SecretView en StoreSupport.

Online diensten aanbieden

Naast het aanbieden van specifieke diensten, zijn er ook platforms waarop u uw online diensten kunt aanbieden. Een voorbeeld hiervan is Fiverr, een online platform waar freelancers en opdrachtgevers aan elkaar gekoppeld worden. Op Fiverr kunt u een account aanmaken en uw services aanbieden, zoals het schrijven van teksten, het ontwerpen van websites of het maken van grafisch materiaal. Op deze platforms kunt u internationale opdrachtgevers vinden, wat een groot voordeel is. Het nadeel is echter dat er ook veel concurrentie is. Om op te vallen, is het belangrijk om een sterk profiel te hebben met een mooi portfolio. Het is ook aan te raden om zo snel mogelijk positieve reviews te krijgen van klanten, zodat potentiële klanten meer redenen hebben om uw services te boeken.

Geld verdienen met teksten schrijven

Verdiensten per woord

Feilloze grammatica is cruciaal. Het is belangrijk dat u zich bewust bent van de competitie. Deze is namelijk genadeloos. Uitblinken in het werk dat u aflevert is dan ook cruciaal om voldoende op te vallen en klanten aan te trekken.

Verdiensten variëren van 2,5 tot wel 10 cent per woord, afhankelijk van de opdracht en het soort tekst. Schrijft u een artikel van 1000 woorden, dan verdient u omgerekend 25 tot 100 euro.

 • Implement a table for presenting structured, quantitative data. Ensure it’s succinct and formatted correctly in Markdown.
 • Use a bulleted or numbered list for less structured content, like steps, qualitative points, or a series of related items.

Competitie en klanten vinden

Het vinden van klanten voor uw online diensten kan een uitdaging zijn, vooral omdat er veel competitie is. Een manier om klanten te vinden is door gebruik te maken van online platforms zoals Fiverr of Upwork. Deze platforms stellen freelancers in staat om hun diensten aan te bieden en opdrachtgevers kunnen deze diensten online boeken. Het voordeel van deze platforms is dat er ook internationale opdrachtgevers te vinden zijn. Het nadeel is echter dat er veel concurrentie is, dus het is belangrijk om een sterk profiel en portfolio te hebben dat de aandacht trekt van potentiële klanten. Het is ook een goed idee om zo snel mogelijk positieve reviews te krijgen van klanten, omdat dit uw zichtbaarheid vergroot en potentiële klanten meer redenen geeft om uw diensten te boeken.

Teksten corrigeren

Heeft u feilloze grammatica? Dan kunt u wellicht andere mensen helpen die hulp nodig hebben bij het schrijven van teksten, brieven en emails. Vaak is het bijvoorbeeld noodzakelijk om tijdens een sollicitatieprocedure de sollicitatiebrieven en CV’s foutloos aan te leveren. Uw taak bestaat er in om de teksten te corrigeren. De verdienste kan oplopen tot zo’n 10 euro per brief/tekst, afhankelijk van het aantal woorden. De meeste klanten zullen mensen zijn die onlangs uit het buitenland naar Nederland zijn verhuisd, zoals expats. Wilt u een dienst teksten corrigeren aanbieden? Maak dan een account aan op Freelancer.nl.

Ghostwriting

Ghostwriting is een term om de taak te beschrijven wanneer iemand schrijft in naam van iemand anders. Tegenwoordig zijn er een groot aantal experts op het internet die veel van een onderwerp afweten, maar niet de vaardigheid hebben om de informatie goed op papier te zetten. Met ghostwriting kunt u ‘anoniem’ eBooks schrijven voor anderen en extra verdienen. Hoeveel u precies verdient, is vaak afhankelijk van de lengte van de eBook. De verdienste varieert van 50 tot 100 euro per boek. Een goed taalgevoel en feilloze grammatica zijn uiteraard noodzakelijk. Neem eens een kijkje op Hoofdkraan of freelancer.nl indien u op zoek bent naar opdrachten.

Geld verdienen als virtual assistant

Assisteren bij online taken

Een virtual assistant is iemand die ondernemers ondersteunt met bepaalde taken. Je kunt hierbij denken aan taken zoals e-mailbeheer, agendaplanning, sociale media beheer en administratieve taken. Als virtual assistant kun je vanuit huis werken en verdien je gemiddeld tussen de 20 en 40 euro per uur. Er zijn verschillende platforms zoals Upwork, Fiverr en MoneyPenny waar je meer informatie kunt vinden en opdrachten kunt zoeken.

Verdiensten per uur

Steeds meer bedrijven werken voor een groot deel (of zelfs volledig) online. Zzp’ers hebben het vaak ontzettend druk, en beschikken soms niet over voldoende tijd om bepaalde taken op zich te nemen. Denk hierbij aan het versturen van facturen, het opstellen van nieuwsbrieven of bijhouden van de agenda. Ook social media speelt een steeds grotere rol in de bedrijfsvoering. Als virtual assistant kun je deze taken overnemen en zo zzp’ers ondersteunen in hun werkzaamheden. Je kunt hiermee 20 euro tot 40 euro per uur verdienen. Platforms zoals Upwork, Fiverr en MoneyPenny bieden mogelijkheden om opdrachten te vinden en meer informatie te krijgen.

Platforms om te zoeken naar opdrachten

Er zijn verschillende platforms waar je als virtual assistant opdrachten kunt vinden en jezelf kunt adverteren. Een bekend platform is Upwork, waar freelancers en opdrachtgevers aan elkaar gekoppeld worden. Je kunt een account aanmaken en je services online aanbieden. Het voordeel van dit soort platforms is dat er ook internationale opdrachtgevers te vinden zijn. Het nadeel is dat er veel concurrentie is, dus het is belangrijk om een sterk profiel en portfolio te hebben om op te vallen. Probeer positieve reviews te krijgen van klanten om je zichtbaarheid te vergroten en potentiële klanten te overtuigen om jouw services te boeken.

Hieronder vind je een tabel met de verdiensten en moeilijkheidsgraad van teksten schrijven en een lijst met tips voor het vinden van klanten en het opbouwen van een goede reputatie:

Dienst Verdienste Moeilijkheidsgraad Leercurve Opstartkosten
Teksten schrijven 2,5 tot 10 cent/wd Beginner – Expert 1 – 6 mnd Gratis
 • Investeer tijd en energie in het vinden van klanten.
 • Grote opdrachten of terugkerende opdrachten zijn het makkelijkst.
 • Organiseer een gratis meetup om geïnteresseerden aan te trekken.
 • Vraag om reviews na het afronden van een opdracht en presteer boven verwachting.

Dit zijn slechts enkele tips om succesvol te zijn als virtual assistant. Het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en te blijven zoeken naar nieuwe kansen en mogelijkheden.

Geld verdienen als mysteryshopper

Verdiensten per opdracht

U kunt om het even welke online dienst aanbieden en betaald worden per opdracht. Op die manier kunt u snel geld verdienen van thuis uit, aangezien alles online gebeurt. Let wel, de competitie is genadeloos. U zal daarom hoogstwaarschijnlijk eerst enkele opdrachten gratis moeten aanbieden om een portfolio op te bouwen en uw werk te showcasen. Vraag steeds om een review na afronden van de opdracht en presteer bij voorkeur nét iets beter dan uw klant initieel verwacht. Op die manier kunt u een goede reputatie opbouwen, en zullen toekomstige klanten meer geneigd zijn de opdracht door u uit te laten voeren.

Hoe het werkt

Het mysteryshoppen houdt in dat individuen, bekend als mystery shoppers, undercover klant spelen en de winkelervaring beoordelen op basis van vooraf bepaalde criteria. Het is een manier voor bedrijven om de kwaliteit van hun dienstverlening te controleren en te verbeteren. Mysteryshoppers ontvangen een vergoeding per opdracht en kunnen werken met verschillende bedrijven.

Bedrijven om mee samen te werken

Als mysteryshopper kun je samenwerken met verschillende bedrijven om hun diensten en klantenservice te beoordelen. Dit kunnen zowel fysieke winkels als online retailers zijn. Door mysteryshopping uit te voeren, help je bedrijven om de kwaliteit van hun diensten te verbeteren en klantgerichter te worden. Daarnaast kun je als mysteryshopper ook samenwerken met mysteryshoppingbureaus die opdrachten aanbieden van verschillende bedrijven. Dit kan een goede manier zijn om regelmatig opdrachten te ontvangen en ervaring op te doen in verschillende sectoren.

Geld verdienen met online diensten

Verschillende diensten aanbieden

Op platforms zoals Fiverr en Upwork kunt u om het even welke online dienst aanbieden en betaald worden per opdracht. Dit biedt de mogelijkheid om snel geld te verdienen vanuit huis, aangezien alles online gebeurt. Het voordeel van dit soort platforms is dat er ook internationale opdrachtgevers te vinden zijn voor bijvoorbeeld schrijf- of vertaalopdrachten. Dit heeft als grootste nadeel dat er enorm veel competitie is. U moet dus een sterk profiel ontwerpen met een mooi portfolio dat de aandacht trekt van bezoekers. Probeer zo snel mogelijk enkele positieve reviews te krijgen van klanten. Dit zal uw zichtbaarheid aanzienlijk doen toenemen en potentiële klanten extra redenen geven om uw services te boeken.

Competitie en portfolio opbouwen

Om het even welke online dienst aanbieden en betaald worden per opdracht. Op die manier kunt u snel geld verdienen van thuis uit, aangezien alles online gebeurt. Let wel, de competitie is genadeloos. U zal daarom hoogstwaarschijnlijk eerst enkele opdrachten gratis moeten aanbieden om een portfolio op te bouwen en uw werk te showcasen. Vraag steeds om een review na afronden van de opdracht en presteer bij voorkeur nét iets beter dan uw klant initieel verwacht. Op die manier kunt u een goede reputatie opbouwen, en zullen toekomstige klanten meer geneigd zijn de opdracht door u uit te laten.

Reviews en reputatie opbouwen

Het opbouwen van reviews en een goede reputatie is essentieel voor het succes van online diensten. Vooral voor lokale bedrijven is het hebben van positieve reviews op platforms zoals Google erg belangrijk. Deze reviews helpen bedrijven om sneller weergegeven te worden in de zoekresultaten en kunnen potentiële klanten overtuigen om voor hun diensten te kiezen. Als u een trouwe groep volgers op sociale media heeft en graag eerlijke en gegronde meningen formuleert, kunt u bedrijven benaderen en tegen betaling uitgebreide reviews aanbieden. Het delen van deze reviews met uw publiek kan uw waarde verhogen en meer geld opleveren. Zorg er wel voor dat u als zzp’er staat ingeschreven bij de KvK, zodat u de bedrijven achteraf kunt factureren.

Conclusie

In dit artikel hebben we verschillende manieren besproken om geld te verdienen door taken voor anderen uit te voeren. Of het nu gaat om teksten schrijven, administratieve taken uitvoeren of diensten aanbieden op online platforms, er zijn talloze mogelijkheden om vanuit huis geld te verdienen. Het is belangrijk om te onthouden dat concurrentie een grote rol speelt en dat het leveren van kwaliteitswerk essentieel is om klanten aan te trekken. Met de juiste vaardigheden en inzet is het mogelijk om een stabiele bron van inkomsten te creëren door taken voor anderen uit te voeren.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kan ik verdienen met online taken?

De verdiensten variëren, afhankelijk van de opdracht en het soort tekst. Bij teksten schrijven kan het variëren van 2,5 tot wel 10 cent per woord. Als virtual assistant kun je zo’n 20 tot 40 euro per uur verdienen. Als mysteryshopper verdien je 10 tot 35 euro per opdracht. Bij online diensten hangt het af van de opdracht en de concurrentie.

Waar kan ik online taken vinden?

Voor teksten schrijven kun je kijken op platforms zoals TextBroker, Upwork of Fiverr. Voor virtual assistant taken kun je kijken op Upwork, Fiverr of MoneyPenny. Voor mysteryshopper opdrachten kun je kijken bij bedrijven zoals Fairlingo en SimplyTranslate. Voor online diensten kun je platforms zoals Fiverr en Upwork gebruiken.

Hoe vind ik klanten voor mijn online diensten?

Het vinden van klanten kan een uitdaging zijn. Je kunt jezelf adverteren op platforms zoals Fiverr en Upwork. Het is belangrijk om tijd en energie te steken in het vinden van klanten. Grote opdrachten of terugkerende opdrachten zijn vaak het makkelijkst, omdat je dan niet steeds naar nieuwe klanten hoeft te zoeken.

Hoe bouw ik een portfolio op voor online diensten?

Om een portfolio op te bouwen voor online diensten, kun je in het begin enkele opdrachten gratis aanbieden. Vraag altijd om een review na het afronden van de opdracht en presteer bij voorkeur nét iets beter dan je klant initieel verwacht. Op die manier kun je een goede reputatie opbouwen en zullen toekomstige klanten meer geneigd zijn om de opdracht aan jou uit te besteden.

Hoe kan ik geld verdienen met ghostwriting?

Ghostwriting is het schrijven van teksten voor anderen zonder dat je naam erbij vermeld wordt. Je kunt geld verdienen met ghostwriting door bijvoorbeeld eBooks te schrijven. De verdiensten kunnen variëren van 50 tot 100 euro per eBook, afhankelijk van de lengte en het onderwerp.

Wat zijn de vereisten voor het verdienen van geld met online taken?

Bij het verdienen van geld met online taken is het belangrijk om een goed gevoel voor taal te hebben. Je moet de Nederlandse taal goed beheersen en feilloze grammatica is cruciaal. Daarnaast is het belangrijk om je bewust te zijn van de competitie en uit te blinken in het werk dat je aflevert.

Verstuur reactie